Lediga tjänster

På den här sidan visas lediga tjänster hos ARN.

Allmänna reklamationsnämnden söker beredningsjurister

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) är en e-förvaltningsmyndighet och håller till på Kungsholmen i Stockholm. Vårt uppdrag är att pröva tvister mellan konsumenter och företag och att stödja de kommunala konsumentvägledarna i deras hantering av konsumenttvister. Hos oss arbetar drygt 25 beredningsjurister. Därutöver finns en stödenhet och en stabsfunktion. Knutna till nämnden är också ett stort antal externa ordförande, föredragande och ledamöter.

Arbetsuppgifter

Som beredningsjurist arbetar du inom olika tvisteområden och du får en möjlighet att fördjupa dina kunskaper i civilrätt. Arbetet består främst i att självständigt bereda och föredra ärenden men också att själv fatta beslut. I arbetsuppgifterna ingår också att medverka i utbildningar av konsumentvägledare och företag. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp och rapporterar till områdesansvarig chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har juristexamen
  • har erfarenhet av beslutsfattande i ärenden
  • har en mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska
  • är pedagogisk och har erfarenhet av att prata inför grupp.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är noggrann, strukturerad, effektiv och serviceinriktad. Du har hög integritet och en mycket god samarbetsförmåga. Du strävar alltid efter att skapa och förvalta goda relationer, både internt och externt.

Det är meriterande om du är tingsmeriterad, har erfarenhet av juridiskt arbete inom statlig myndighet och/eller har goda erfarenheter av konsumenträtt och avtalsrätt.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning

Antal:

3-4 tjänster

Omfattning:

Heltid

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Dnr:

2018-17146

Sista ansökningsdag:

2019-02-04

Ansökningsförfarande:

Ansökan görs via e-post till rekrytering@arn.se

Ange referens 2018-17146 i din ansökan. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annonsering.

Genom din ansökan samtycker du till att ARN behandlar dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbetet i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan i sin helhet kommer att sparas av myndigheten i två år i enlighet med Riksarkivets föreskrifter (RA-FS 2004:1). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Kontaktpersoner

Jenny Hjukström, Vice ordförande, 08-508 860 75

Louise Wiles, SACO, 08-508 860 23

Ulla Nilsson, ST, 08-508 860 09

Uppdaterad: